9 λάθη κατά την μετακόμιση που γίνονται σχεδόν πάντα

9 λάθη κατά την μετακόμιση

Πολλά μπορεί να πάνε στραβά όταν μετακομίζετε. Ένα μπουκάλι σαμπουάν μπορεί να χυθεί σε ένα κουτί που καλύπτει όλο το υπόλοιπο περιεχόμενό του σε ένα σαπούνι. Η εταιρεία ενοικίασης φορτηγών ενδέχεται να έχει καταγράψει λάθος την κράτησή σας και να σας έχει δώσει λάθος μέγεθος οχήματος. Μπορεί να χιονίζει ή να βρέχει. Τα πράγματα που πηγαίνουν στραβά είναι απλώς μέρος της διαδικασίας. Μπορεί να συμβεί και στους καλύτερους από εμάς. Αλλά τα περισσότερα από αυτά τα πράγματα δεν είναι πραγματικά δικό σας λάθος, τόσο όμως ως κακή τύχη. Εκτός, δηλαδή, από εκείνα τα λάθη που ήταν στην πραγματικότητα στον έλεγχό σας.  Καμία μετακόμιση στην Αθήνα δεν είναι τέλεια. Αυτό που έχει σημασία είναι να φτάσετε από το σημείο Α στο σημείο Β με ασφάλεια και με τα υπάρχοντά σας άθικτα. Τούτου λεχθέντος, ακόμη και οι πιο έμπειροι μεταφορείς κάνουν λάθη. Στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν αξίζει να αγχωθείτε. Θα αναλύσουμε τα βασικά λάθη κατά την μετακόμιση που μπορείτε να αποφύγετε.

Ακολουθούν λάθη κατά την μετακόμιση που πιθανότατα θα κάνετε κάποια στιγμή, αλλά δεν αξίζει να στενοχωρηθείτε

Δεν επισημαίνετε τα κουτιά σας

Είναι σημαντικό για να διατηρείτε τα πράγματα οργανωμένα την ημέρα της μετακόμισης στην Αθήνα και μπορεί να μειώσει σημαντικά τον χρόνο που απαιτείται για την αποσυσκευασία. Και όμως, είναι επίσης ένα ακόμη βήμα σε μια μακρά λίστα εργασιών. Ενδεχομένωςνα έχετε ήδη συσκευάσει κάποια πράγματα ούτως ή άλλως. Ευτυχώς, η μη επισήμανση των κουτιών σας απέχει πολύ από το να είναι ένα από τα πιο φρικτά λάθη. Σίγουρα προετοιμάζεστε για λίγο περισσότερη δουλειά, αλλά δεν επηρεάζετε τη ροή της ίδιας της μετακόμισης. Οπότε συσκευάστε αυτά τα κουτιά χωρίς ετικέτα στο φορτηγό με ένα χαμόγελο και δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα. Ο βασικός λόγος είναι ότι η On Line Metafores είναι μια μεταφορική εταιρεία που συσκευάζει τα πάντα για εσάς.

Αφήνεις τα πάντα για την τελευταία στιγμή

Δεν είναι ιδανικό να τρέχετε την τελευταία στιγμή όταν υπάρχουν τόσα πολλά να γίνουν. Αλλά η ζωή είναι πολυάσχολη και δεν επιβραδύνεται για μια μετακόμιση. Είναι ένα από τα βασικά λάθη κατά την μετακόμιση. Παρόλο που σίγουρα δεν θα απολαύσετε τις δουλειές στην προσπάθεια να συγκεντρωθείτε σε ένα στενό χρονοδιάγραμμα μην αγχώνεστε. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, συμβαίνει και το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να το αντιμετωπίσετε. Μεγάλη προσοχή επίσης στα έγγραφα. Όπως οι στρατιωτικοί δικηγόροι που γυρνάνε όλη την Ελλάδα, πρέπει να τα έχετε κάπου με ασφάλεια.

Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές για να μετακομίσετε γρήγορα, οι οποίες περιλαμβάνουν την αγορά περισσότερων προμηθειών από ό, τι νομίζετε ότι χρειάζεστε, ώστε να μην κάνετε συχνά ταξίδια πίσω στο κατάστημα (κρατήστε την απόδειξη για να μπορείτε να επιστρέψετε αχρησιμοποίητα αντικείμενα αργότερα) όταν πρόκειται να συσκευάσετε τα κουτιά σας.

Ξεχνάτε να συσκευάσετε μια τσάντα πρώτης ανάγκης

Μια τσάντα πρώτης ανάγκης είναι μια τσάντα (ή κουτί ή βαλίτσα ή άλλος τύπος δοχείου) που τη συσκευάζεις με τα αντικείμενα στα οποία θέλεις να έχεις εύκολη πρόσβαση την ημέρα της μετακόμισης και τις ημέρες αμέσως μετά από αυτή. Συνήθως περιλαμβάνει μερικές αλλαγές ρούχων, βασικά προϊόντα περιποίησης, φάρμακα, σημαντικά έγγραφα, ηλεκτρονικά, φορτιστές και οτιδήποτε άλλο δεν θέλετε να αναζητήσετε την τελευταία στιγμή. Έτσι δεν χρειάζετε να ψάχνετε την τελευταία στιγμή; Είναι μεγάλη ευκολία, αλλά δεν είναι και το τέλος του κόσμου. Εκτός από τα φάρμακα, τα οποία για λόγους ασφάλειας και υγείας θα πρέπει πάντα να αποθηκεύετε σε ένα μέρος που γνωρίζετε και μπορείτε εύκολα να έχετε πρόσβαση, τα υπόλοιπα είναι απλώς θέμα ευκολίας. Δεν θα κάνετε καμία χάρη στον εαυτό σας προαναγγέλλοντας μια τσάντα πρώτης ανάγκης, αλλά από την άποψη των λαθών δεν θα είστε ούτε τελείως καταδικασμένοι. Δεν χρειάζεστε σεμινάρια κοσμήματος για να καταλάβετε πόσο σημαντικά είναι τα χρυσαφικά σας.

Υποτιμάτε πόσα κουτιά θα χρειαστείτε ένα από τα βασικά λάθη κατά την μετακόμιση

Θα πρέπει οπωσδήποτε να προσπαθήσετε να κάνετε μια καλή εκτίμηση για το πόσα κουτιά θα χρειαστείτε προτού ξεκινήσετε τη συσκευασία. Τι γίνεται εάν κατά λάθος κολλήσετε; Πριν πάρετε επιπλέον κούτες, χρησιμοποιήστε αυτά που έχετε. Βαλίτσες, σακούλες σκουπιδιών, συρτάρια. Όλα αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να μετακινήσετε τα υπάρχοντά σας αντί για κουτιά. Φυσικά, μπορεί ακόμα να διαπιστώσετε ότι χρειάζεστε περισσότερα κουτιά μετά τη χρήση αυτών των άλλων τύπων αυτοσχέδιων δοχείων. Ελπίζουμε ότι έχετε μειώσει σημαντικά το ποσό που πρέπει να αγοράσετε.

Δεν έχετε αρκετές προμήθειες

Όσον αφορά τις προμήθειες, η επένδυση όπως το χαρτί συσκευασίας ή/και το πλαστικό περιτύλιγμα είναι υψηλού επιπέδου σπουδαιότητας. Σε τελική ανάλυση, ποια είναι η χρησιμότητα να έχετε μαζί σας τα υπάρχοντά σας, εάν πρόκειται να καταλήξουν να σπάσουν μέχρι τον νέο χώρο; Ενώ είναι δύσκολο να αμφισβητηθεί η αναγκαιότητα της επένδυσης, μπορείτε να γίνετε δημιουργικοί με το υλικό που χρησιμοποιείτε εάν δεν αποθηκεύετε σωστά. Εάν έχετε έλλειψη σε αναλώσιμα, χρησιμοποιήστε αυτό που έχετε ήδη. Τα κλινοσκεπάσματα, κουβέρτες, παλιά ρούχα, οι κάλτσες και οι πετσέτες είναι όλα εξαιρετικά υλικά για την επένδυση προστασίας. Χρησιμοποιήστε τα για να τυλίξετε εύθραυστα και αιχμηρά αντικείμενα και να συμπληρώσετε τα κενά των κουτιών, έτσι ώστε να μην μετακινούνται.

Δεν ξεφορτώνεστε πράγματα

Δεν υπάρχει καλύτερος χρόνος από μια μετακόμιση για να κάνετε απογραφή των αντικειμένων σας και να απαλλαγείτε από αυτά που δεν θέλετε ή δεν χρειάζεστε πλέον. Αυτό ισχύει ακόμα για μετακόμιση γκαρσονιέρας και ας είναι λίγα τα πράγματα. Στην πραγματικότητα, συνήθως το προτείνουμε ως μια απαιτούμενη εργασία, καθώς θα εξοικονομήσετε χρόνο, χρήμα και προσπάθεια εάν περιορίσετε τα πράγματα σας. Δεν θα σπαταλήσετε πόρους για να πάρετε μαζί σας πράγματα που απλώς θα απαλλαγείτε ούτως ή άλλως. Ωστόσο, εάν μετακομίζετε βιαστικά ή απλά δεν έχετε τη διάθεση να οργανώσετε και να επεξεργαστείτε τα υπάρχοντά σας, τότε μην το κάνετε. Με τη σειρά σας θα χρειαστεί να ξοδέψετε περισσότερα χρήματα για να αγοράσετε περισσότερα κουτιά και να αφιερώσετε περισσότερο χρόνο για να τα μαζέψετε όλα. Θα γίνει η δουλειά σας με όλα όσα χρειάζεστε στην πραγματικότητα; Ναι Εξαρτάται από εσάς (αν και θα σας προτείνουμε πάντα να ακολουθείτε τη μινιμαλιστική προσέγγιση και να ξεφορτωθείτε τα πράγματα). Σίγουρα πάντως το συνολικό κόστος της μετακόμισης θα αυξηθεί.

Αφήνετε την κουζίνα για το τέλος – Βασικά λάθη κατά την μετακόμιση

Η κουζίνα σχεδόν πάντα θα είναι το πιο δύσκολο δωμάτιο για να μαζέψεις πράγματα. Ως εκ τούτου, θα πρέπει πραγματικά να το κάνετε πρώτα έτσι ώστε να μπορείτε να το ξεπεράσετε και να εστιάσετε σε όλες τις άλλες εργασίες που πρέπει να γίνουν. Τι γίνεται όμως αν καθυστερείτε να μαζέψετε την κουζίνα ή ξεχάσετε με κάποιο τρόπο το πόση δουλειά απαιτεί; Για άλλη μια φορά, δεν είναι το ιδανικό, αλλά όχι το χειρότερο πράγμα που μπορεί να συμβεί. Ακολουθήστε τις συμβουλές μας για το πώς να συσκευάσετε μια κουζίνα σαν επαγγελματίας, ώστε να μπορείτε να ξεκινήσετε αμέσως και να το κάνετε όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Ξέρετε, όμως, ότι θα χρειαστείτε ενέργεια για αυτή την εργασία, οπότε αν το αφήσετε για την τελευταία στιγμή, προσπαθήστε να το αντιμετωπίσετε στην αρχή της ημέρας.

Δεν είστε προετοιμασμένοι για όλα τα ενδεχόμενα

Το να μην είστε έτοιμοι να συνεχίσετε την ημέρα μετακόμισης δεν σημαίνει όλα τελείωσαν. Σημαίνει απλώς ότι θα πρέπει να γίνετε δημιουργικοί. Ρίξτε πράγματα σε κουτιά, βάλτε πράγματα στο αυτοκίνητό σας, ενώ τρέχετε. Πιθανότατα θα έχετε άγχος ενώ το κάνετε, αλλά θα επιβιώσετε (και, πιθανότατα, θα μάθετε το μάθημά σας και δεν θα κάνετε ποτέ ξανά αυτό το λάθος). Είναι ένα από τα λάθη κατά την μετακόμιση που θέλετε να αποφύγετε. Δεν είναι όμως τόσο μεγάλο θέμα.

Χρειάζεστε πολύ χρόνο για να το αποσυσκευάσετε

Η συσκευασία έχει πάντα έναν συγκεκριμένο χρόνο προθεσμίας, η οποία σας δίνει την αίσθηση του επείγοντος για την ολοκλήρωσή της. Όπως εξηγήθηκε παραπάνω σημαίνει ότι πρέπει να έχει τελειώσει μέχρι έναν ορισμένο χρόνο. Η αποσυσκευασία, από την άλλη πλευρά, δεν έχει καθορισμένο χρονοδιάγραμμα. Η αποσυσκευασία της αναβλητικότητας είναι ανεξέλεγκτη, ειδικά όταν έχετε ήδη κάψει λίγο από όλα τα βήματα που είχαν προηγηθεί. Μην ανησυχείτε πολύ για την αργή αποσυσκευασία. Είναι μια μεγάλη διαδικασία και θέλει χρόνο. Υπάρχει ένα μοτίβο σε αυτά τα λάθη κατά την μετακόμιση. Ενώ κανένα από αυτά δεν είναι ιδιαίτερα φρικτό, είναι όλα άβολα και έχουν ως αποτέλεσμα περισσότερη δουλειά για εσάς. Αλλά με τα περισσότερα από αυτά, δεν έχετε παρά να τα κάνετε μία φορά για να συνειδητοποιήσετε ότι είναι καλύτερο να μην κάνετε το ίδιο λάθος κατά την επόμενη μετακόμιση.