Η μετακόμιση στην Αθήνα είναι μια από τις αγχωτικές μέρες στη ζωή ενός ανθρώπου. Πολλοί από εσάς κάνετε αυτή την ερώτηση για το πόσο ενοχλητική μπορεί να είναι μια μετακόμιση, αλλά μόνο οι άνθρωποι που έχουν ήδη μετακομίσει μπορούν να καταλάβουν. Οι συμβουλές μετακόμισης που θα διαβάσετε θα σας βοηθήσουν να πάρετε αποφάσεις.

συμβουλες μετακομισης

Συνήθως, η μέρα της μετακόμισης υποτιμάται, καθώς είναι το τελευταίο βήμα της διαδικασίας μιας μετεγκατάστασης. Βρήκατε μια επαγγελματική εταιρεία μετά από έρευνα στο διαδίκτυο, οι ημερομηνίες έχουν κλείσει και όλα φαίνεται να εξελίσσονται τόσο εύκολα. Ωστόσο, μετακόμιση φαίνεται να είναι η πιο προβληματική και αγχωτική στιγμή κατά τη διάρκεια ολόκληρης της διαδικασίας μετεγκατάστασης.

Προσέξτε ότι η παραβίαση μικρών λεπτομερειών μπορεί να προκαλέσει ένα συνολικό χάος. Καθώς η μέρα της μετακόμισης πλησιάζει, θα πρέπει να είστε καλά οργανωμένοι για να αποφύγετε τα σημαντικά λάθη. Εμπνευσμένοι από τις πολυάριθμες ιστορίες και εργασίες που έχουμε αναλάβει για την μέρα της μετακόμισης, σας προσφέρουμε να ακολουθήσετε μια λίστα ελέγχου με τα βασικά στοιχεία που θα σας σώσουν από πολλά προβλήματα.

Συμβουλές μετακόμισης με την Λίστα ελέγχου

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να ξυπνήσετε νωρίς. Προγραμματίστε το χρόνο σας, ώστε να μπορείτε να ξυπνήσετε νωρίς το πρωί. Μην χρονοτριβείτε. Θα είναι μια μμεγάλη και κουραστική μέρα και θα πρέπει να είστε φρέσκοι, γι αυτό κοιμηθείτε καλά.

Διαφορετικά θα ξυπνήσετε από τους επαγγελματίες της On Line Metafores. Η οργάνωση κατά τη διάρκεια της μετακόμισης είναι απαραίτητη για μια εύκολη μετάβαση.

Φορέστε κατάλληλα ρούχα

Η φθορά κατά τη διάρκεια της μετακόμισης μπορεί να σας φαίνεται άνευ σημασίας, αλλά μην την υποτιμάτε. Φορέστε άνετα ρούχα, γιατί θα είναι μια πολύ μεγάλη μέρα.

Το κινητό τηλέφωνο πρέπει να φορτιστεί

Βεβαιωθείτε ότι εσείς και η οικογένειά σας, ή οι φίλοι σας με τους οποίους λαμβάνετε βοήθεια, έχετε πλήρεις μπαταρίες στα κινητά σας τηλέφωνα. Αν απενεργοποιήσετε τα κινητά σας, θα δυσκολευτείτε να παραμείνετε σε επαφή και, ως εκ τούτου, θα προκληθούν πολλά προβλήματα. Επίσης, πρέπει να είστε διαθέσιμοι όλη την ώρα σε περίπτωση που οι επαγγελματίες σας θέλουν να επικοινωνήσουν μαζί σας.

Και από την άλλη πλευρά, ίσως χρειαστεί να τους καλέσετε για να ρωτήσετε που βρίσκονται.

Δημιουργήστε λίστες κατά τη μετακόμιση

Μια από τις βασικές μας συμβουλές μετακόμισης. Συνήθως, θεωρούμε ότι η λίστα είναι μια χρονοβόρα και αβάσιμη δουλειά, αλλά στην πραγματικότητα, οι λίστες μπορούν να εξοικονομήσουν πολύ χρόνο και ανησυχίες. Πριν από την μέρα της μετακόμισης, κάντε λίστες για να διευκολύνετε τις δραστηριότητες σας.

Δημιουργήστε μια λίστα με τους αριθμούς κινητών ττης μεταφορικής εταιρείας και του προγράμματος οδήγησης. Δημιουργήστε μια άλλη λίστα με τα καθήκοντα όλων κατά τη μετακόμιση και μην ξεχάσετε να δημιουργήσετε μια λίστα με όλα τα κουτιά και το περιεχόμενό της.

Οι λίστες διευκολύνουν τα πράγματα, οπότε χρησιμοποιήστε τα. Ετοιμάστε μια επιπλέον λίστα ελέγχου για να διατηρήσετε την πρόοδο της μετακόμισης σας.

Πρόσθετη βοήθεια

Εάν λαμβάνετε επιπλέον βοήθεια κατά τη διάρκεια της μετακόμισης, βεβαιωθείτε ότι όλοι έχουν αναθέσει τις εργασίες τους. Καθώς τα σχέδια αλλάζουν μερικές φορές, κάποιος μπορεί να είναι απασχολημένος. Επιβεβαιώστε ότι διαφορετικά καθήκοντα δεν αλληλεπικαλύπτονται, διαφορετικά, ενδέχεται να υπάρχουν παρεξηγήσεις. Οργανώστε καλά τους ανθρώπους σας, έτσι ώστε κάθε εργασία να ολοκληρωθεί εγκαίρως χωρίς δυσκολίες.

Συσκευασία αντικειμένων

Προσπαθήστε να διαχειριστείτε τη συσκευασία πριν από την μετακόμιση. Η συσκευασία αμπαλάζ δεν είναι τόσο εύκολη όσο νομίζετε, οπότε εκπαιδεύστε τον εαυτό σας και διαβάστε τις συμβουλές συσκευασίας μας πριν από τη μετεγκατάσταση σας.

Εάν τα αντικείμενά σας δεν είναι συσκευασμένα σωστά, ενδέχεται να υποστούν σοβαρές ζημιές, ειδικά τιμαλφή όπως ηλεκτρονικά είδη και αντίκες.

συμβουλες μετακομισηςΑν βιάζεστε, είναι πιο πιθανό να αποτύχετε σε αυτήν τη δουλειά. Επιπλέον, ορισμένα είδη οικιακής χρήσης μπορεί να χρειάζονται ειδικό χειρισμό. Συμβουλευτείτε τους επαγγελματίες της εταιρείας On Line Metafores πριν ξεκινήσετε τη συσκευασία. Οι ειδικοί θα σας δώσουν την απαραίτητη καθοδήγηση. Φυσικά έχετε την δυνατότητα να τα αφήσετε όλα σε εμάς. Το κόστος μετακόμισης θα αξιολογηθεί ανάλογα με τις απαιτήσεις και θα είστε πιο ξεκούραστοι.

Τελευταίο, αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, εφόσον συσκευάζετε, βεβαιωθείτε ότι όλα τα κουτιά είναι σωστά επισημασμένα και σφραγισμένα. Χρησιμοποιήστε πιο περιγραφικές ετικέτες, ώστε να εξοικονομήσετε χρόνο ενώ αποσυσκευάζετε στο νέο μέρος.

Και μην ξεχάσετε να προστατεύσετε τα χαλιά σας κατά τη μετακόμιση.

Ιδέες για το φαγητό της ημέρας

Πρέπει να σκεφτείτε το φαγητό την ημέρα της μετακόμισης. Μην αφήνετε τα πάντα για την τελευταία στιγμή. Σκεφτείτε σάντουιτς, πίτσα, ακόμη και μερικά γλυκά. Εάν η συσκευασία και η φόρτωση χρειάζονται περισσότερο χρόνο από ό, τι έχετε προγραμματίσει, θα πρέπει να κάνετε ένα διάλειμμα, επομένως είναι καλή ιδέα να έχετε κάποια αναψυκτικά. Εάν έχει κρύο έξω, βασιστείτε σε ζεστά ροφήματα – καφέ, τσάι.

Μετακόμιση μαζί με παιδιά

Η μετακόμιση με τα νέα παιδιά είναι μια πρόκληση. Βεβαιωθείτε ότι θα υπάρχει κάποιος που θα φροντίζει τα παιδιά σας. Θα υπάρχουν άνθρωποι που θα μεταφέρουν πράγματα,  θαέρχονται και βγαίνουν όλη την ώρα. Ζητήστε από έναν φίλο ή συγγενή να παρακολουθεί τα παιδιά σας κατά τη διάρκεια της μετακόμισης, καθώς χρειάζονται πάντα ιδιαίτερη προσοχή.

μετακομιση συμβουλες για κατοικιδιαΣυμβουλές μετακόμισεις με Κατοικίδια

Εάν έχετε ένα κατοικίδιο, βεβαιωθείτε ότι είναι σε ασφαλές μέρος. Θα ήταν καλύτερο να εμπιστευτείτε το κατοικίδιο ζώο σας σε κάποιον της οικογένειας.

Πάρτε μαζί σας όλα τα προσωπικά έγγραφα και κοσμήματα

Δεδομένου ότι η μετακόμιση είναι μια πολυάσχολη και γεμάτη ένταση διαδικασία στο σύνολό της, βεβαιωθείτε ότι τα προσωπικά σας έγγραφα, τα χρήματα και τα κοσμήματά σας δεν θα πάνε με τα υπόλοιπα αντικείμενά σας στο φορτηγό.

Επιβεβαιώστε τη διαδρομή προς τη νέα τοποθεσία

Ελέγξτε τη διαδρομή δύο φορές πριν ξεκινήσετε για τη νέα τοποθεσία. Εάν οδηγείτε και μετακομίζετε μόνοι σας, το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι να χαθείτε στη μέση του πουθενά. Συζητήστε τη διαδρομή με τους επαγγελματίες σας.

Μπορούν να σας προσφέρουν εύκολες οδηγίες.

Εάν σκοπεύετε να προσλάβετε μια επαγγελματική εταιρεία για την επερχόμενη μετακόμισή σας, βεβαιωθείτε ότι εμπιστεύεστε τα υπάρχοντά σας σε έναν ειδικό με εμπειρία. Τώρα μπορείτε να προγραμματίσετε τον προϋπολογισμό σας γρηγορότερα και ευκολότερα.

Ελπίζουμε ότι οι συμβουλές μετακόμισης θα σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε την δύσκολη αυτή ημέρα χωρίς εκπλήξεις.