5 λάθη που πρέπει να αποφύγετε στη μετακόμιση

λαθη που πρεπει να αποφυγετε στη μετακομιση

Εάν σκοπεύετε να μετακομίσετε, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχετε ήδη αρχίσει να αισθάνεστε την πίεση. Είτε απομακρύνετε ένα τετράγωνο μακριά είτε αλλάζετε πόλεις, το άγχος που έρχεται με τη συσκευασία και τη διευθέτηση είναι συντριπτική.

Η μετεγκατάσταση από το ένα μέρος στο άλλο απαιτεί προσπάθεια, χρόνο και χρήματα. Θα μπορούσατε να περάσετε έναν ολόκληρο μήνα προγραμματίζοντάς το αλλά καταλήγετε να κάνετε μερικά δαπανηρά λάθη. Θα αναφερθούμε σε 5 βασικά λάθη που μπορείτε να αποφύγετε πριν μετακομίσετε.

1. Προγραμματισμός μετακόμισης χωρίς λίστα ελέγχου

Το κλειδί για μια απρόσκοπτη και επιτυχημένη μετακόμιση είναι ο σωστός προγραμματισμός και οργάνωση. Πρέπει να έχετε ένα σχέδιο για το πώς θα αντιμετωπίσετε κάθε στάδιο της μετακινούμενης διαδικασίας, όπως το να πάρετε τα σωστά κουτιά, να συσκευάσετε, να προσλάβετε μια μεταφορική εταιρεία κ.λπ. Ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι συγκλονίζονται όταν μετακομίζουν είναι επειδή δεν έχουν σαφή στρατηγική για τον τρόπο προτεραιότητας των εργασιών.

Μόλις αποφασίσετε να μετακομίσετε, δημιουργήστε μια λίστα ελέγχου που είναι προσαρμοσμένη και έχει προτεραιότητες. Φροντίστε να τηρήσετε και να αναλύσετε τις εργασίες σε δευτερεύουσες εργασίες, τις οποίες θα διαγράψετε μόλις ολοκληρωθεί. Μια καλή λίστα ελέγχου θα σας βοηθήσει να ολοκληρώσετε τις προετοιμασίες πριν από την μετακόμιση εγκαίρως, μειώνοντας το άγχος που έρχεται με τις βιασύνες της τελευταίας στιγμής.

2. Αναμονή μέχρι την τελευταία στιγμή για συσκευασία

Σε κανέναν δεν αρέσει η συσκευασία. Είναι εξαντλητικό, χρειάζεται πολύ χρόνο και ειλικρινά δεν είναι διασκεδαστικό. Ωστόσο, είναι ένα από αυτά τα καθήκοντα που πρέπει να γίνουν. Δεν έχει σημασία αν σκοπεύετε να ρίξετε τα πάντα τυχαία σε διαφορετικά κουτιά και να τα ενώσετε όλα … θα πρέπει ακόμη να συσκευάσετε.

Μια εργασία που θα διαρκέσει 10 λεπτά θα μπορούσε να καταλήξει να πάρει μια ώρα, γι ‘αυτό θα πρέπει πάντα να παίζετε μπροστά από το χρόνο.

Δώστε στον εαυτό σας αρκετό χρόνο για να συσκευάσετε με βάση το μέγεθος του σπιτιού σας και την ποσότητα του υλικού που έχετε. Εάν έχετε πολλά εύθραυστα και ευαίσθητα πράγματα, θα χρειαστείτε περισσότερο χρόνο.

Και αν δεν έχετε χρόνο, μιλήστε με τους επαγγελματίες σας σχετικά με τις υπηρεσίες συσκευασίας που προσφέρουν.

3. Στοιχεία αποθήκευσης

Πριν ξεκινήσετε τη συσκευασία, εξετάστε όλα τα αντικείμενά σας και εντοπίστε αυτά που δεν έχετε χρησιμοποιήσει εδώ και πολύ καιρό. Πουλήστε ό, τι είναι πολύτιμο, αλλά δεν χρειάζεστε πλέον και δωρίστε αντικείμενα που δεν χρησιμοποιείτε. Από τη θετική πλευρά, η διάλυση είναι διανοητικά απελευθερωτική και η συσκευασία θα είναι λιγότερο αγχωτική.

4. Κάνοντας τη δική σας μετακόμιση

Η πρόσληψη επαγγελματιών για να σας βοηθήσει να μετακομίσετε μπορεί να έχει το ανάλογο κόστος, αλλά αξίζει πάντα κάθε δεκάρα. Ναι, θα μπορούσατε να ζητήσετε από τους φίλους και την οικογένειά σας να σας βοηθήσουν στην μετακόμιση, αλλά θα συνεχίσετε να περνάτε περισσότερο χρόνο από ό, τι θα κάνατε και υπάρχει πάντα η πιθανότητα να χάσετε κάτι ή να σπάσετε ένα πολύτιμο στοιχείο.

Αναγνωρίστε τι θα συνεπάγεται η μετακόμιση και, στη συνέχεια, αποφασίστε πόσο είστε διατεθειμένοι να δαπανήσετε για αυτό. Εάν δεν έχετε πολλά αντικείμενα, τότε η μεταφορά μόνο με ένα φορτηγό θα μπορούσε να λειτουργήσει, αλλά εάν έχετε ένα φορτίο πολλών αντικειμένων, θα πρέπει να προσλάβετε μια μεταφορική εταιρεία.

5. Δεν λαμβάνετε υπόψη τους νέους γείτονές σας

Όταν μετακομίζετε σε ένα νέο σπίτι, βεβαιωθείτε ότι δεν ξεχωρίζετε τους γείτονες. Βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει σχέδια πριν από την μετακόμιση σχετικά με το πού θα σταθμεύσει το φορτηγό. Εάν το φορτηγό είναι πιθανό να μπλοκάρει το δρόμο του γείτονά σας ή θα πάρει πολύ χώρο, φροντίστε να το ενημερώσετε εκ των προτέρων, ώστε να μην ενοχλούνται.

Σχεδιάζετε μια μετακόμιση σύντομα;

Μην υποτιμάτε το χρόνο και την προσπάθεια που θα χρειαστεί για να μετακομίσετε. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επισημάνει όλα τα κουτιά, ώστε να μην δυσκολευτείτε να αποσυσκευάσετε και να μετρήσετε το νέο σας σπίτι για να επιβεβαιώσετε ότι όλα τα αντικείμενα σας θα χωρέσουν. Στην εταιρεία μας αναλαμβάνουμε την μετακόμιση των αντικεμένων σας με συνέπεια και ασφάλεια. Επικοινωνήστε μαζί μας.