8 Τρόποι για να κρατήσετε το σπίτι σας καθαρό μετά από μετακόμιση

Τρόποι για να κρατήσετε το σπίτι σας καθαρό μετά από μετακόμιση

8 ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΤΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ΚΑΘΑΡΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗ

Η διαδικασία της μετακόμισης μπορεί να φαίνεται ατέλειωτη. Όμως δεν υπάρχει τίποτα σαν την αίσθηση ότι τελικά θα αφήσετε τα πάντα και θα εγκατασταθούν επιτέλους στο σπίτι σας. Αυτές οι πρώτες μέρες μετά την αποσυσκευασία είναι πολύ ωραίες καθώς όλα είναι στη σωστή θέση και ο χώρος σας είναι απόλυτα καθαρός και ξεκάθαρος. Τα καλά νέα είναι ότι είναι πραγματικά πολύ εύκολο να το κρατήσετε έτσι.

Ασχοληθείτε πρώτα με τις μικρές αλλαγές

Αν είστε γενικά λίγο ακατάστατοι, μπορεί να είναι δύσκολο για σας να υιοθετήσετε μια πιο τακτική προσέγγιση και πιο οργανωμένο τρόπο ζωής. Προσπαθώντας να καθαρίσετε το σπίτι σας από πάνω προς τα κάτω με τη μία μπορεί να είναι αρκετά δύσκολο για σας, οπότε θα πρέπει να προσπαθήσετε πρώτα να υιοθετήσετε απλές συνήθειες. Για παράδειγμα, μπορείτε να ξεκινήσετε απλά πλένοντας τα πιάτα μετά το γεύμα σας κάθε φορά. Σταδιακά, μπορείτε να εφαρμόσετε άλλες αλλαγές μέχρι να συνειδητοποιήσετε ότι η διαμονή σε ένα καθαρό και οργανωμένο σπίτι είναι πραγματικά χαλαρωτικό και δημιουργεί έμπνευση.

Ξεκινήστε τις αλλαγές από την πόρτα σας

Όταν καθαρίζετε το σπίτι σας, θα πρέπει να αγκαλιάσετε μια σημαντική αλλαγή στην μπροστινή πόρτα σας, αφήστε τα παπούτσια σας εκεί. Μπορείτε να φανταστείτε πόση βρωμιά και βακτήρια εισάγετε στο εσωτερικό όταν περπατάτε γύρω από το σπίτι σας με τα παπούτσια σας. Έτσι, μόλις μπείτε μέσα, αφαιρέστε τα παπούτσια σας και αφήστε τα στην μπροστινή πόρτα σας. Αν έχετε πολλά παπούτσια, φροντίστε να εισαγάγετε αρκετές μονάδες αποθήκευσης για εσάς και τα μέλη της οικογένειάς σας. Μπορείτε ακόμη να σχεδιάσετε μια ενσωματωμένη ντουλάπα παπουτσιών δίπλα στην είσοδό σας.

Μην αφήνετε την ακαταστασία να κυβερνά τη ζωή σας

Όχι μόνο αυτό καθιστά τον χώρο σας μικρότερο, γεμάτο και πιο συντριπτικό, αλλά στην πραγματικότητα σας αφήνει χωρίς λίγα επιπλέον ευρώ στο πορτοφόλι σας. Θα εκπλαγείτε από το πόσα χρήματα μπορείτε να κερδίσετε απλά πωλώντας τα πράγματα που δεν θέλετε σας στο διαδίκτυο ή οργανώνοντας μια πώληση. Ως εκ τούτου, αντί να αισθάνεστε περιορισμένοι στο σπίτι σας και να αφήσετε το σωρό να αναλάβει τη ζωή σας, θα πρέπει τελικά να ελευθερώσετε τον εαυτό σας και τον χώρο σας από περιττά σκουπίδια και άχρηστα αντικείμενα. Ο καλύτερος τρόπος να καθαρίσετε από αυτά το σπίτι σας είναι να αντιμετωπίσετε ένα δωμάτιο τη φορά. Θα πρέπει να πετάξετε οτιδήποτε δεν έχετε χρησιμοποιήσει για περισσότερο από ένα χρόνο, να απομακρύνετε κάποια αντικείμενα και ρούχα που θέλετε να δώσετε και να παραμερίσετε εκείνα τα πράγματα που μπορείτε να πουλήσετε.

Ξεκινήστε το πρωινό σας με τον οργανωμένο τρόπο

Η κρεβατοκάμαρά σας θα φαίνεται πιο οργανωμένη τη στιγμή που θα φτιάξετε το κρεβάτι σας το πρωί. Αυτό θα διαρκέσει λίγα λεπτά κάθε πρωί και θα μπορείτε να ξεκινήσετε τη μέρα σας δημιουργώντας μια οργανωμένη εμφάνιση στην κρεβατοκάμαρά σας. Στη συνέχεια, το προσωπικό σας ιερό θα φανεί πιο χαλαρωτικό και εμπνευσμένο, κάτι που θα έχει θετική επίδραση και σε εσάς.

Δώστε προσοχή σε αυτό που εισπνέετε

Κατά τον καθαρισμό, οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν πρόβλημα για εργασία την σκόνη, σκούπισμα, καθαρισμό και σκούπισμα χωρίς να σκεφτόμαστε ακόμη την ποιότητα του αέρα του σπιτιού τους. Ωστόσο, η εσωτερική ρύπανση είναι ένα σοβαρό ζήτημα που μπορεί να επηρεάσει την υγεία σας και τη γενική ατμόσφαιρα του σπιτιού σας. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να εξαλείψετε ή τουλάχιστον να μετριάσετε αυτό το πρόβλημα στο σπίτι σας. Για παράδειγμα, οι αποτελεσματικές μονάδες AC είναι βασικό συστατικό για τη δημιουργία μιας υγιούς, ευάερης ατμόσφαιρας στα σπίτια. Επιπλέον, η κατάλληλη εγκατάσταση κλιματισμού είναι ένας τρόπος εξασφάλισης της αποτελεσματικότητας και της αποτελεσματικότητας τόσο των αγωγών όσο και των συστημάτων αποστράγγισης στα νοικοκυριά. Ως εκ τούτου, εάν αισθάνεστε ότι το σπίτι σας χρειάζεται λίγο φρέσκο ​​αέρα, θα πρέπει να έχετε μια μονάδα AC εγκατεστημένη από επαγγελματίες ώστε να μπορείτε να είστε σίγουροι ότι λειτουργεί σωστά.

Άλλοι τρόποι για να αυξήσετε την ποιότητα του εσωτερικού αέρα είναι να εισαγάγετε καθαριστές αέρα και φυτά εσωτερικού χώρου που θα σας βοηθήσουν να αφαιρέσετε τις τοξίνες και τα αλλεργιογόνα στον αέρα. Θα πρέπει επίσης να στραφείτε σε υγιή, πράσινα προϊόντα καθαρισμού αντί να χρησιμοποιείτε εκείνα τα ιδιαίτερα τοξικά.

Πλύνετε και καθαρίστε εις βάθος και όχι επιφανειακά

Τα πάντα από καλύμματα και μαξιλαροθήκες μέχρι κουρτίνες και κουβέρτες περιοχής συλλέγουν καθημερινά σκόνη και αλλεργιογόνα στο σπίτι σας. Τα χαλιά είναι ιδιαίτερα γεμάτα ρύπους, τοξίνες και άλλοι ρύποι που μπορούν εύκολα να εξαπλωθούν σε ολόκληρο τον χώρο σας. Επομένως, πρέπει να πλένετε και να καθαρίζετε βαθιά τα υφάσματα, τα χαλιά, και άλλα υλικά σε τακτική βάση. Ενώ τα καλύμματα, τα μαξιλάρια, τα σεντόνια, τα πανιά, οι πετσέτες και άλλα υλικά μπορούν εύκολα να ριχτούν στο πλυντήριο, τα χαλιά χρειάζονται περισσότερη προσπάθεια, ώστε να μπορείτε να τα καθαρίζετε επαγγελματικά τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο.

Βάλτε το υλικό στη θέση του μετά τη χρήση

Η εκμάθηση για να βάλετε ένα αντικείμενο στη θέση του μετά τη χρήση είναι μια απλή συνήθεια που θα σας εξοικονομήσει πολλή προσπάθεια. Διατηρώντας πάντοτε κάθε στοιχείο στη δική του θέση, θα αποτρέψετε την συσσώρευση από την οικοδόμηση. Μπορεί να χρειαστεί να εισαγάγετε περισσότερες μονάδες αποθήκευσης, αλλά τελικά θα έχετε αρκετό χώρο για τα πάντα.

Καθαρίστε καθώς περνάτε

Πιθανότατα περάσατε από μια κουβέρτα που ρίχτηκε πάνω από τον καναπέ σας ή από ένα σωρό περιοδικά που βρισκόταν στο τραπέζι του καφέ σας αμέτρητες φορές. Αντί να επιλέγετε να μην δώσετε προσοχή σε αυτά τα βρώμικα σημεία, θα πρέπει να τα τακτοποιήσετε μόλις τα παρατηρήσετε. Κάθε φορά που περνάτε από μια γεμάτη ή βρώμικη περιοχή στο σπίτι σας, μην το αγνοείτε, αλλά το χειρίζεστε αμέσως. Αυτό θα σας εξοικονομήσει πολλά προβλήματα αργότερα, όταν δεν μπορείτε να αναβάλλετε τον καθαρισμό πια.

Η διατήρηση του σπιτιού σας σε καθαρό περιβάλλον, τακτοποιημένο και υγιεινό συνεπάγεται συχνά την υιοθέτηση απλών συνηθειών που θα κάνουν πιο οργανωμένο το σπίτι και τη ζωή σας.