Κορυφαίες συμβουλές μετακόμισης και συσκευασίας

Κορυφαίες συμβουλές μετακόμισης και συσκευασίας

Υπάρχουν δύο τρόποι σκέψης γύρω από τη μετακόμιση: Μπορεί να είναι μια συναρπαστική στιγμή για μια αλλαγή ή μια από τις πιο αγχωτικές εμπειρίες που υπάρχουν. Θα μπορούσε να είναι συνδυασμός των δύο. Ανεξάρτητα από το πώς αισθάνεστε για τη μετακόμιση, η αξιοποίηση ενός στοχαστικού σχεδίου και η χρήση των ακόλουθων στρατηγικών συμβουλών μπορεί να βοηθήσει τη μετακόμιση της ημέρας και τις μέρες πριν και μετά, να κυλήσει πολύ πιο ομαλά.

Η καλύτερη συμβουλή για μετακόμιση: Να είστε προετοιμασμένοι

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να κάνετε τη διαδικασία μετακόμισης πιο διαχειρίσιμη και λιγότερο αγχωτική είναι να προετοιμαστείτε όσο το δυνατόν περισσότερο εκ των προτέρων (το τμήμα εκ των προτέρων δεν μπορεί να τονιστεί αρκετά). Είναι δυνατό για όσους αντιμετωπίζουν πιθανή μετεγκατάσταση να προετοιμάσουν στρατηγικά και μεθοδικά το σπίτι τους. Χρησιμοποιώντας τα παρακάτω tips, ο καθένας μπορεί να προετοιμάσει τον προϋπολογισμό του, να οργανώσει τα αντικείμενά του, να συσκευάσει επιδέξια και να περιορίσει το άγχος που σχετίζεται με μια σημαντική μετακόμιση. Και όσο περισσότερο χρόνο δίνετε στον εαυτό σας για να κάνετε αυτές τις εργασίες, τόσο λιγότερο άγχος θα βιώσετε στην πορεία. Κάντε το πρώτο βήμα προς την αγορά ενός σπιτιού. Λάβετε έγκριση για να δείτε τι πληροίτε τις προϋποθέσεις.

Κορυφαίες συμβουλές μετακόμισης και συσκευασίας

  • Απαλλαγείτε από ανεπιθύμητα αντικείμενα
  • Διατηρήστε όλα τα έγγραφα σε ένα μέρος
  • Ξεκινήστε όσο το δυνατόν νωρίτερα
  • Βρείτε ένα φορτηγό με ράμπα
  • Χρησιμοποιήστε κουτιά με το σωστό μέγεθος

1. Απαλλαγείτε από ανεπιθύμητα αντικείμενα

Η καλύτερη ευκαιρία που έχει κάποιος κατά τη διάρκεια μιας μετακόμισης είναι να μειώσει τα υπάρχοντά του εκ των προτέρων. Γιατί; Επειδή έχετε ήδη περάσει από κάθε αντικείμενο κατά τη διαδικασία συσκευασίας. Η απορρόφηση κατά τη διάρκεια μιας μετακόμισης διευκολύνει επίσης την ταξινόμηση των αντικειμένων ανάλογα με το τι θέλετε να κρατήσετε, να δωρίσετε ή να πουλήσετε.

Υπάρχουν σημαντικά πλεονεκτήματα για να απαλλαγείτε από ανεπιθύμητα αντικείμενα πριν φτάσει το φορτηγό που κινείται: λιγότερο για να πακετάρετε, λιγότερο για να μετακινηθείτε σωματικά σε μια νέα τοποθεσία και λιγότερο για να βρείτε ένα μέρος μόλις φτάσετε στο νέο σας σπίτι. Μην περιορίζεστε στο να απαλλαγείτε μόνο από μικρότερα αντικείμενα.

Η μετακόμιση είναι η τέλεια στιγμή για να ξαναστήσετε ή να δωρίσετε μεγάλα έπιπλα που μπορεί να μην ταιριάζουν καλά στο νέο σας χώρο.

2. Κρατήστε όλα τα έγγραφα σε ένα μέρος

Δεν θα χρειαστεί κάθε κομμάτι χαρτί στο ντουλάπι αρχειοθέτησής σας κατά τη μετακόμισή σας ή ακόμα και τις εβδομάδες μετά καθώς εγκατασταθείτε στο νέο σας σπίτι. Ωστόσο, είναι σημαντικό να διατηρείτε όλα τα έγγραφα που είναι απαραίτητα για τη μετακόμισή σας, όπως πληροφορίες διεύθυνσης και βοηθητικού προγράμματος (ή φορητό υπολογιστή με αυτές τις πληροφορίες) σε ένα μέρος και εύκολα προσβάσιμα την ημέρα της μετακόμισης. Μην το συσκευάζετε σε κουτί. Αντίθετα, βρείτε ένα ασφαλές μέρος για αυτό στην κουζίνα δίπλα στην τσάντα σας ή στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου σας.

Κάνοντας αυτό ένα βήμα παραπέρα, εάν έχετε προσλάβει μια μεταφορική εταιρεία, είναι η καλύτερη πρακτική να διατηρείτε τα ευαίσθητα έγγραφά σας (διαβατήρια, κάρτες κοινωνικής ασφάλισης, πιστοποιητικά γάμου κ.λπ.) και τα τιμαλφή σας σε ασφαλές μέρος και να μετακινείτε μόνοι σας αυτά τα αντικείμενα. Με αυτόν τον τρόπο, ελαχιστοποιείτε τον κίνδυνο να χαθούν τα υπάρχοντά σας κατά τη μεταφορά ή να παραβιαστούν κατά τη μεταφορά και μπορείτε να διασφαλίσετε ότι αυτά τα σημαντικά, δύσκολα στην αντικατάσταση αντικείμενα παραμένουν ασφαλή. Δεν έχει σημασία αν είναι χωρισμός με συναινετικό διαζύγιο ή απλά θέλετε να πάτε σε άλλο σπίτι. Τα έγγραφα είναι σημαντικά.

3. Ξεκινήστε όσο πιο νωρίς γίνεται

Ένα από τα βασικά στοιχεία μιας μετακόμισης, ιδιαίτερα αν μετακομίζετε αφού πουλήσετε και αγοράσετε ένα νέο σπίτι, είναι ότι σπάνια χρειάζεται να μετακομίσετε σε μια στιγμή. Δεδομένου ότι η διαδικασία αγοράς σπιτιού μπορεί να διαρκέσει 60 – 90 ημέρες, αυτό αφήνει αρκετό χρόνο για να οργανωθείτε και να προετοιμαστείτε. Η μετακόμιση μπορεί να είναι μια από τις πιο αγχώδεις εμπειρίες, αλλά ένας από τους πρωταρχικούς τρόπους για να ανακουφιστείτε από αυτό το άγχος είναι να ξεκινήσετε όσο το δυνατόν νωρίτερα και να μην περιμένετε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Ξεκινήστε μερικές εβδομάδες για να δώσετε στον εαυτό σας άφθονο χρόνο για να εξετάσει τα αντικείμενά σας, να περιορίσει ό,τι κάνετε ή δεν χρειάζεστε και, στη συνέχεια, να πακετάρετε προσεκτικά και προσεκτικά.

4. Βρείτε ένα φορτηγό με ράμπα

Για άτομα που μετακινούνται χωρίς επαγγελματική βοήθεια, υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να διευκολύνουν τη μετακίνηση ψυχικά και σωματικά. Μια κορυφαία Μεταφορική στην Αθήνα, θα σας καλύψει πλήρως.

Η ενοικίαση ενός φορτηγού, ειδικά ενός με ράμπα, θα διευκολύνει τη φόρτωση και την εκφόρτωση και θα εξοικονομήσει χρόνο. Αντί να παίρνετε πολλά φορτία με έπιπλα και αντικείμενα σε αυτοκίνητα ή ένα φορτηγό, ένα φορτηγό για μετακόμιση, που ταιριάζει καλύτερα στο μέγεθος του σπιτιού σας μπορεί να μεταφέρει τα πάντα ταυτόχρονα. Η ράμπα θα κάνει επίσης τεράστια διαφορά στον χρόνο και την προσπάθεια που χρειάζεται για να φορτώσετε και να ξεφορτώσετε μεγάλα, βαριά αντικείμενα και να εξοικονομήσετε πίεση στα χέρια, τα γόνατα και την πλάτη σας.

Έτοιμοι για μια αλλαγή; Βρείτε κορυφαίες πμεταφορικές εταιρείες στο Pasignosto. Συνδεθείτε με επαγγελματίες και βρείτε υπηρεσίες για μετακομίσεις Αθήνα.

5. Χρησιμοποιήστε τα κουτιά σωστού μεγέθους

Εάν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα, είναι εύκολο να μειώσετε το κόστος επαναχρησιμοποιώντας χαρτόκουτα από φίλους και γείτονες. Οι έμπειροι συσκευαστές (ή άτομα που έχουν μετακινηθεί πολύ σε μια ζωή) γνωρίζουν ότι δεν είναι καλή ιδέα να πετάτε πολλά αντικείμενα στο πλησιέστερο κουτί, αλλά ότι το κατάλληλο μέγεθος για αυτό που πακετάρετε κάνει τη διαφορά, παράδειγμα: Τα κουτιά ντουλάπας μπορούν να κάνουν παιχνιδάκι τη μετακίνηση πολλών ρούχων στις κρεμάστρες. Τα βαρύτερα αντικείμενα μπορούν να συσκευαστούν σε πολλά, μικρότερα. Τα μικρότερα, ελαφρύτερα αντικείμενα, όπως λευκά είδη ή μαγειρικά σκεύη μπορούν να συσκευαστούν σε μεγάλα κουτιά και να μετακινηθούν με ευκολία.