Οργάνωση Μετακόμισης – Τα μυστικά που πρέπει να ξέρετε

Οργάνωση Μετακόμισης

Οργάνωση Μετακόμισης . Η μετακόμιση είναι μια χρονοβόρα διαδικασία που μπορεί να προσθέσει άγχος στη ζωή σας. Βεβαιωθείτε ότι διαθέτετε χρόνο για να οργανωθείτε πριν από τη μετακόμιση. Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε.

 • Φτιάξτε μια λίστα με τα πράγματα που πρέπει να κάνετε.
 • Ξεκινήστε με τις πιο σημαντικές εργασίες και προχωρήστε προς τα κάτω στη λίστα μέχρι να έχετε προγραμματίσει τα πάντα στο ημερολόγιό σας και να τα έχετε καταγράψει σε χαρτί.
 • Χωρίστε κάθε εργασία σε μικρότερα βήματα, ώστε όταν έρθει η ώρα να την κάνετε, να μην σας φαίνεται τόσο συντριπτική ή χρονοβόρα. Για παράδειγμα: αν μία από τις σημαντικότερες εργασίες σας είναι το μάζεμα όλων των ρούχων σας, χωρίστε το σε μικρότερα κομμάτια, όπως “μάζεψε τα πουκάμισα”, “μάζεψε τα παντελόνια” κ.λπ. αντί να πείτε απλώς “μάζεψε όλα τα ρούχα”. Με αυτόν τον τρόπο, όταν έρθει η ώρα για την ημέρα του πακεταρίσματος (που ελπίζουμε ότι δεν θα είναι πολύ σύντομα), θα έχετε πιο εύχρηστες λίστες αντί να τα έχετε όλα μαζί!

Η μετακόμιση είναι ένα αγχωτικό εγχείρημα. Υπάρχουν προκλήσεις που πρέπει να ξεπεραστούν, εμπόδια που πρέπει να αποφευχθούν και ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν. Αλλά αν είστε προετοιμασμένοι και οργανωμένοι, μπορείτε να επιβιώσετε την ημέρα της μετακόμισης χωρίς να χάσετε το μυαλό σας!

Οργάνωση Μετακόμισης – Συσκευάστε ένα κουτί τη φορά

 • Είναι ευκολότερο να πακετάρετε ένα κουτί κάθε φορά.
 • Θα έχετε καλύτερη εικόνα του τι έχετε συσκευάσει, γεγονός που θα σας βοηθήσει να μην ξεχάσετε κάτι σημαντικό.
 • Το να βλέπετε την πρόοδο που κάνετε μπορεί να είναι ενθαρρυντικό και συναρπαστικό!

Κάντε το μόνοι σας

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να καταλάβετε τι είδους μετακόμιση θα κάνετε. Πρόκειται για εταιρική μετεγκατάσταση; Μετακομίζετε σε διαμέρισμα; Ήρθε η ώρα να μειώσετε το μέγεθος του σπιτιού σας και να το πουλήσετε ή απλώς μεταφέρετε κάποια πράγματα στο γκαράζ σας; Στις μετακομίσεις σπιτιών πρέπει να είστε πλήρως έτοιμοι για όλα α ενδεχόμενα.

Όσο περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες για την κατάστασή σας, τόσο πιο εύκολο θα είναι για εμάς (και για κάθε άλλο επαγγελματία μεταφορέα) να σας συμβουλεύσουμε για το πώς να προχωρήσετε καλύτερα με τη μετακόμισή σας. Για το γούρι περάστε και από ένα ανθοπωλείο πριν μπείτε μια για πάντα στο νέο σας σπίτι.

Κρατήστε αρχεία

 • Κρατήστε μια λίστα με το τι έχετε πακετάρει.
 • Κρατήστε μια λίστα με το τι έχετε ξεπακετάρει.
 • Κρατήστε μια λίστα με το τι έχετε να συσκευάσετε (και πού βρίσκεται).
 • Κρατήστε μια λίστα με το τι έχετε ακόμα να ξεπακετάρετε (και πού βρίσκεται).

Κάντε μια λίστα

 • Κάντε έναν κατάλογο
 • Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να καθίσετε και να κάνετε μια λίστα με όλα όσα πρέπει να γίνουν. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει το μάζεμα όλων των πραγμάτων σας, τον καθαρισμό του σπιτιού, την αγορά νέων επίπλων και συσκευών κ.ο.κ.
 • Ένας καλός τρόπος για να διασφαλίσετε ότι δεν θα ξεχάσετε τίποτα είναι να φτιάξετε πολλές λίστες – μία για κάθε τμήμα (π.χ. συσκευασία & μετακόμιση).

Προσπαθήστε να κοιμηθείτε πριν από τη μεγάλη μέρα

Καθώς αρχίζετε να προετοιμάζεστε για τη μετακόμιση, θα θέλετε να βεβαιωθείτε ότι οι υπάλληλοί σας είναι έτοιμοι και σε θέση να εργαστούν. Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορεί να κάνει ένας εργαζόμενος όταν μετακομίζει είναι να κοιμηθεί λίγο πριν από τη μεγάλη μέρα. Η μετακόμιση είναι αγχωτική και εξαντλητική, οπότε είναι καλύτερο να ξεκουράζονται όλοι όσο το δυνατόν περισσότερο πριν ξεκινήσουν τη νέα τους δουλειά στη νέα τους τοποθεσία. Μιλήστε με την Μεταφορική μας για την ώρα προσέλευσης και τις διαδικασίες.

Εάν ένας εργαζόμενος αισθάνεται ότι χρειάζεται μια επιπλέον ώθηση ενέργειας την ημέρα της μετακόμισης, θα πρέπει να δοκιμάσει να φάει ένα καλό πρωινό από πριν ή να πιει καφέ, προκειμένου να παραμείνει σε εγρήγορση κατά τη διάρκεια των καθηκόντων της ημέρας. Μπορεί επίσης να βοηθήσει αν οι εργοδότες εξασφαλίσουν ότι όλα τα απαραίτητα εργαλεία (όπως η ταινία) είναι άμεσα διαθέσιμα, ώστε οι εργαζόμενοι να μη χάνουν χρόνο ψάχνοντας για αυτά, ενώ προσπαθούν να μην αποκοιμηθούν όρθιοι επειδή τα βλέφαρά τους βάρυναν από την έλλειψη ύπνου!

Βάλτε ετικέτες σε όλα τα πράγματα

Η επισήμανση είναι ένα ουσιαστικό μέρος της οργάνωσης της μετακίνησης. Η σήμανση σας βοηθά να παρακολουθείτε τα πράγματά σας και διευκολύνει επίσης τους μεταφορείς να αναγνωρίζουν τι ανήκει πού όταν έρχονται να παραλάβουν τα πράγματά σας. Σαφώς υπάρχουν διαφορές στον όγκο εργασιών σε μια μετακόμιση γκαρσονιέρας από μια πολύ μεγαλύτερη. Αλλά η οργάνωση και στις 2 περιπτώσεις δίνει λύσεις.

Χρησιμοποιήστε ένα μαρκαδόρο ή ένα μηχάνημα κατασκευής ετικετών για να επισημάνετε αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένων των κουτιών και των επίπλων. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ταινία αν έχετε το χρόνο- ωστόσο, η κολλητική ταινία θα πέσει κατά τη μεταφορά και μπορεί να αφήσει υπολείμματα σε ορισμένες επιφάνειες που μπορεί να τις καταστρέψουν!

Μπορείτε να μετακομίσετε χωρίς να χάσετε το μυαλό σας

Μπορείτε να κινηθείτε χωρίς να χάσετε το μυαλό σας. Είναι γεγονός.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές:

 • Κρατήστε τα πράγματα απλά. Μην περιπλέκετε υπερβολικά τη διαδικασία, γιατί θα σας καταβάλλουν όλες οι λεπτομέρειες. Επικεντρωθείτε σε μία εργασία κάθε φορά και προχωρήστε όταν αυτή τελειώσει – μην ασχολείστε με το τι χρειάζεται να κάνετε ακόμα στο μέλλον! Να θυμάστε ότι αυτό υποτίθεται ότι είναι διασκεδαστικό, όχι αγχωτικό!
 • Φτιάξτε μια λίστα (και ελέγξτε την δύο φορές). Οι λίστες μας βοηθούν να παραμείνουμε οργανωμένοι, ώστε να μην ξεχάσουμε τίποτα σημαντικό κατά τη διάρκεια των πολυάσχολων ημερών μας που τρέχουμε να κάνουμε δουλειές ή να γυμναζόμαστε στο γυμναστήριο ανάμεσα σε συνεδρίες συσκευασίας με φίλους που έχουν προσφέρει τη βοήθειά τους με την ίδια την ημέρα της μετακόμισης να είναι προ των πυλών…γίνεται αρκετά τρελό μερικές φορές να προσπαθούμε να παρακολουθούμε τα πάντα που συμβαίνουν εδώ γύρω, αλλά ευτυχώς το να τα έχουμε καταγράψει όλα εκ των προτέρων βοηθάει στην οργάνωση των πραγμάτων, γεγονός που βοηθάει στη μείωση των επιπέδων άγχους συνολικά, δεδομένου ότι το άγχος με κάνει να αισθάνομαι εξαντλημένη μετά, πράγμα που σημαίνει λιγότερη ενέργεια που μένει αργότερα, όταν πραγματικά θέλω να ξεκουραστώ, αντί να έχω σηκωθεί αρκετά νωρίς σήμερα το πρωί, αφού έμεινα μέχρι αργά βλέποντας ταινίες χθες το βράδυ και σκεφτόμουν πόση δουλειά χρειάζεται ακόμα να γίνει πριν φτάσει η αυριανή μέρα…

Συμπερασματικά

Η μετακόμιση είναι μια χρονοβόρα διαδικασία που μπορεί να προσθέσει άγχος στη ζωή σας. Βεβαιωθείτε ότι διαθέτετε χρόνο για να οργανωθείτε πριν από τη μετακόμιση. Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε.