Συμβουλές για φυτά εσωτερικού χώρου μετά από την μετακόμιση

φυτα εσωτερικου χωρου υστερα απο μετακομιση

Η καλλιέργεια φυτών είναι ένα από τα ευκολότερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να μετατρέψετε ένα σπίτι σε σπίτι. Τα φυτά, σε όλη την πράσινη δόξα τους, προσφέρουν μια έκρηξη φρεσκάδας και μπορούν να βοηθήσουν στη σύνδεση οποιουδήποτε χώρου. Τα οφέλη τους υπερβαίνουν και την αισθητική, με πολλά στοιχεία ότι τα φυτά μπορούν επίσης να επηρεάσουν θετικά τη διάθεσή μας και να μειώσουν τα επίπεδα άγχους. Έτσι, το ερώτημα είναι πολύ λιγότερο για το αν πρέπει να έχετε φυτά και περισσότερο με ποιο είδος πρέπει να πάτε. Και για να σας βοηθήσουμε, έχουμε περιγράψει μερικά από τα πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε φυτά εσωτερικού χώρου για το σπίτι σας.

Αξιολογήστε τις συνθήκες

Εάν μόλις μετακομίσατε σε ένα νέο σπίτι, ίσως να μην ξέρετε από πού να ξεκινήσετε ακόμη και όταν πρόκειται να φέρετε λίγο πράσινο. Η επιλογή φυτών εσωτερικού χώρου που λειτουργούν τελικά εξαρτάται από τις προτιμήσεις σας, αλλά θα πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη τις προϋποθέσεις που αντιμετωπίζετε επίσης.

Αναζητήστε περιοχές στο σπίτι σας που διαθέτουν άφθονο αξιόπιστο φως, καθώς αυτοί είναι συνήθως οι καλύτεροι ιστότοποι. Ξεκινώντας με την τοποθεσία και επεξεργάζοντας τις λεπτομέρειες από εκεί, μπορείτε να περιορίσετε τις επιλογές σας σε φυτά που λειτουργούν καλά σε αυτόν τον χώρο, αντί να επιλέξετε φυτά που μπορεί να μην έχουν κανένα ιδανικό μέρος για να πάτε.

Δεν έχετε εξαιρετικά ηλιόλουστα σημεία; Υπάρχουν πολλά φυτά που τα πάνε καλά σε περιβάλλοντα χαμηλού φωτισμού. Ο προσδιορισμός με τι εργάζεστε από νωρίς σας βοηθάει να βελτιώσετε τις συνθήκες που θα πρέπει να έχετε κατά νου κατά την αναζήτησ. Αν έχετε ήδη πολλά φυτά στο παλιό σας σπίτι ψάξτε για μικρομεταφορές στην Αθήνα για να βρείτε την κατάλληλη μεταφορική εταιρεία για να τα φέρει στον νέο σας χώρο με ασφάλεια.

Σκεφτείτε τα κατοικίδια

Υπάρχουν πολλά φυτά εκεί έξω που μπορεί να είναι τοξικά για τους φίλους μας στα ζώα και που θα θέλατε να είστε σίγουροι ότι θα αποφύγετε εάν έχετε κατοικίδια ζώα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τους γονείς της γάτας, καθώς οι γάτες είναι πιο πιθανό από τα σκυλιά να αναρριχηθούν και να εξερευνήσουν – αν και θα πρέπει να έχετε επίγνωση της αποφυγής οποιουδήποτε φυτού τοξικού για το κατοικίδιο ζώο σας, ανεξάρτητα από το είδος του είδους ή αν μπορούν εύκολα να έχουν το.

Χρησιμοποιήστε τη λίστα των τοξικών και μη τοξικών φυτών της ASPCA για να ερευνήσετε οποιοδήποτε φυτό προτού το αγοράσετε και βεβαιωθείτε ότι είναι ασφαλές για τον γούνινο σύντροφό σας. Τα κοινά φυτά που είναι δηλητηριώδη για τα κατοικίδια περιλαμβάνουν:

  • Κρίνοι
  • Sago Palms
  • Πικροδάφνη
  • Αμαρύλλις
  • Αγγλικά Ivy
  • Πόθος
  • Αζαλέες
  • Τουλίπες
  • Υάκινθος

Τα επίπεδα τοξικότητας ποικίλλουν ανάλογα με το φυτό, με αξιοσημείωτες παρενέργειες όπως εξανθήματα, αναπνευστικά και καρδιακά προβλήματα και έμετο. Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα τοξικά φυτά μπορεί επίσης να είναι θανατηφόρα για τα κατοικίδια ζώα. Εκτός από τη χρήση της λίστας ASPCA, κάντε μια γρήγορη αναζήτηση στο Google πριν αγοράσετε οποιοδήποτε νέο εργοστάσιο για να βεβαιωθείτε ότι δεν είναι επιβλαβές.

Ανακατέψτε το με μεγέθη

Για ισορροπία και ποικιλία, πιθανότατα θα θέλετε να αναζητήσετε μικρές και μεγάλες επιλογές όταν επιλέγετε φυτά εσωτερικού χώρου. Τα μεγάλα φυτά είναι ιδανικά για την πλήρωση κενών χώρων που ενδέχεται να μην έχουν άλλως σαφή σκοπό, ενώ τα μικρά φυτά μπορούν να προσθέσουν την τέλεια τελική πινελιά στο ράφι του βιβλίου σας, στο τραπεζάκι του καφέ ή στο περβάζι.

Επιλέγοντας φυτά και από τις δύο κατηγορίες μεγέθους, προσθέτετε παραλλαγή και υφή στο συνολικό σας χώρο και βοηθάτε να κάνετε το σπίτι σας πραγματικά πρωτότυπο. Εάν ανησυχείτε για τη φροντίδα, ξεκινήστε με ένα μικρό φυτό ή δύο για να ξεκινήσετε να ασκείτε τον πράσινο αντίχειρά σας. Καθώς είστε πιο σίγουροι, μπορείτε να επεκταθείτε σε επιπλέον ποικιλίες και μεγέθη φυτών.

Αληθινό ή ψεύτικο?

Τα ψεύτικα φυτά αποτελούσαν το σημαντικότερο ψεύτικο, αλλά όχι πλέον. Τα σημερινά ψεύτικα φυτά διαθέτουν ρεαλιστικές λεπτομέρειες που είναι πολύ πιο πάνω από τους προγόνους τους από πλαστικό και αποτελούν συχνή επιλογή τόσο από επαγγελματίες όσο και από DIY σχεδιαστές εσωτερικών χώρων. Όταν επιλέγετε φυτά εσωτερικού χώρου για το σπίτι σας τότε, αξίζει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να κάνετε έναν συνδυασμό πραγματικών και ψεύτικων φυτών, ειδικά αν είστε περιορισμένοι βάσει των συνθηκών του ήλιου.

Τα πλαστά φυτά δεν θα φρεσκάρουν τον αέρα σας όπως τα πραγματικά τους, αλλά είναι ευπροσάρμοστα, ανθεκτικά και χωρίς συντήρηση. Μπορούν επίσης να είναι μια καλή εναλλακτική λύση για ακριβά, σκληρά για φροντίδα φυτά όπως τα φύλλα συκιών και τα δέντρα Ficus, τα οποία είναι τα αγαπημένα του Instagram, αλλά και αρκετά δύσκολο να διατηρηθούν. Μην φοβάστε λοιπόν το ψέμα κατά τη διακόσμηση του σπιτιού σας – αγκαλιάστε το!

Γνωρίστε το επίπεδο δεξιοτήτων σας

Η φροντίδα των φυτών δεν είναι πάντα διαισθητική και μπορεί να χρειαστεί πολλή πρακτική και εμπειρία προτού είστε έτοιμοι για μερικές από τις πιο δύσκολες ποικιλίες. Εάν είστε νέοι για τη γονιμότητα των φυτών, η επιλογή φυτών εσωτερικού χώρου που είναι γνωστό ότι είναι χαμηλής συντήρησης είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να ξεκινήσετε να μαθαίνετε τι χρειάζεται για τη φροντίδα του πρασίνου και να δείτε αν σας αρέσει να εργάζεστε. Από εκεί, μπορείτε είτε να κολλήσετε με ευκολότερα φυτά ή να ανεβείτε σε μερικές από τις πιο δύσκολες και πιο φινετσάτες επιλογές.