Πόσο κοστίζει η μεταφορά πιάνου ;

ποσο κοστιζει η μεταφορα πιανου

Ο ήχος της μουσικής του πιάνο είναι ένας από τους ωραιότερους και πιο μαγικούς ήχους στον κόσμο. Είναι απαλό και γεμάτο δύναμη, χαρούμενος και επίσημος, καταπραϋντικός και ταυτόχρονα συγκινητικός. Είναι φυσικό,, ότι το όργανο που παράγει μια τόσο ευχάριστη, εξαίσια και ισχυρή μουσική θα ήταν εξίσου όμορφη, λεπτή και θαυμάσια.

Ένα πιάνο ανήκει στη κατηγορία της ομορφιάς και της μεγαλοπρέπειας. Είναι ένα χαριτωμένο και κομψό κομμάτι, αλλά και ένα μεγάλο μουσικό όργανο. Η μετακόμιση από το ένα μέρος στο άλλο απαιτεί μεγάλη προσπάθεια και φροντίδα. Όχι μόνο τα πιάνα είναι εξαιρετικά μεγάλα και βαριά, αλλά είναι επίσης πολύ ευαίσθητα και επομένως αρκετά ευάλωτα στη ζημιά. Εκτός από αυτό, είναι πολύ ακριβό και εξαιρετικά πολύτιμο (πολύ συχνά, τα πιάνα είναι πολύτιμα οικογενειακά κειμήλια που πέρασαν από τη μία γενιά στην άλλη).

Συνεπώς, η μεταφορά ενός πιάνο χωρίς επαγγελματική βοήθεια δεν είναι καλή ιδέα. Η δουλειά πρέπει να αφήνεται καλύτερα στους έμπειρους επαγγελματίες πιάνο που διαθέτουν τον εξειδικευμένο εξοπλισμό και εξειδικευμένες δεξιότητες για να μεταφέρουν το θαυμάσιο μέσο σας με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα. Αλλά πόσο Πόσο κοστίζει η μεταφορά πιάνου; Θα είστε σε θέση να αντέξετε οικονομικά την τιμή;

Ποιοι είναι οι συντελεστές για το κόστος μεταφοράς πιάνου

Το κόστος μετακόμισης ενός πιάνου εξαρτάται από τον τύπο του μουσικού οργάνου, τον τύπο της μεταφοράς και τις συγκεκριμένες περιστάσεις σε κάθε σενάριο μετεγκατάστασης:

Είδος και μέγεθος του πιάνου

Πολλά διαφορετικά πιάνα έχουν διαφορετικά σχήματα, μεγέθη και βάρη και απαιτούν διαφορετικές τεχνικές και εξοπλισμό χειρισμού. Ως εκ τούτου, το είδος του μουσικού οργάνου θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στο κόστος μετακόμισης:

Τα βαρύτερα πιάνα απαιτούν περισσότερους εργαζόμενους και πιο εξειδικευμένο εξοπλισμό, επομένως κοστίζουν περισσότερο για την μετακόμιση.

Τα μεγαλύτερα πιάνα μπορεί να απαιτούν μερική αποσυναρμολόγηση ή / και κέλυφος (καθώς και μεγαλύτερες ποσότητες μαξιλαριού και υλικά περιτύλιξης, φυσικά), γεγονός που αυξάνει το κόστος μεταφοράς.

Τα μεγάλα πιάνα έχουν ένα μοναδικό σχήμα που τα καθιστά πολύ δύσκολο να ελιχθούν και να μεταφέρουν, γι ‘αυτό είναι πιο ακριβά από ό, τι τα όρθια πιάνα.

Προκειμένου να υπολογιστεί με ακρίβεια το κόστος μετακόμισης σε ένα πιάνο και να καθοριστεί το είδος του εξοπλισμού, πόσοι άνθρωποι και πόση ώρα θα χρειαστεί για τη δουλειά, οι επαγγελματίες πρέπει να γνωρίζουν τον τύπο, το μέγεθος, τη μάρκα και το μοντέλο του μουσικού οργάνου.

Έτσι, όταν ψάχνετε για επαγγελματίες μεταφοράς πιάνου και ζητάτε εκτιμήσεις κόστους, βεβαιωθείτε ότι:

1) Καθορίστε σωστά τον τύπο του πιάνου σας:

Τα πιάνα Spinet είναι λιγότερο από 40 ίντσες και ζυγίζουν περίπου 100 – 180 κιλά.
Τα όρθια πιάνα είναι συμπαγή όργανα που ζυγίζουν μεταξύ 150 – 250 κιλά.

Τα μεγάλα πιάνα έχουν ένα χαρακτηριστικό σχήμα με όμορφες καμπύλες. Είναι μεγαλύτερα από ότι είναι ψηλά και μπορούν να ζυγίζουν οπουδήποτε από 180 έως 500 κιλά.

2) Μετρήστε ακριβώς το μέγεθος του πιάνο:

Αν έχετε ένα όρθιο πιάνο, μετρήστε το ύψος από το πάτωμα στο καπάκι.
Αν έχετε ένα πιάνο, μετρήστε το μήκος από το ένα άκρο του πληκτρολογίου μέχρι το τόξο του. Τα μικρά πιάνα του μωρού είναι συνήθως λιγότερο από 6 πόδια. Σε άλλη περίπτωση οι εκδόσεις συναυλιών μπορούν να έχουν μήκος έως και επτά πόδια.

3) Ανακαλύψτε τη μάρκα και το μοντέλο του πιάνο

Με αυτή την οδηγία, οι μεταφορείς θα έχουν μια ακριβή ιδέα για το συγκεκριμένο σχήμα και το βάρος του μουσικού σας οργάνου. Ερευνήστε και επιλέξτε την καλύτερη μεταφορική στην Αθήνα. Ρωτήστε πληροφορίες και το πλάνο για την δική σας ξεχωριστή περίπτωση.