Μεταφορά πλυντηρίου πιάτων και ρούχων

μεταφορά πλυντηρίου πιάτων

Μεταφορά πλυντηρίου πιάτων και ρούχων – Κόστος και προτάσεις

Εάν βρίσκεστε σε διαδικασία μετακόμισης για μεταφορά πλυντηρίου πιάτων και ρούχων τότε υπάρχει πιθανότητα να πάρετε τις συσκευές  μαζί σας και αυτό απαιτεί λίγο περισσότερη σκέψη από το να μεταφέρετε κάτι σαν καναπέ ή μια στοίβα βιβλίων. Όπως έχουμε συζητήσει σε άλλα άρθρα σχετικά με τη μετακόμιση των κύριων συσκευών σας, συνήθως δεν είναι τόσο εύκολο όσο το να τραβήξετε το βύσμα και να τα πάρετε μαζί σας. Έτσι, όταν πρόκειται για το πώς να μεταφέρετε ένα πλυντήριο πιάτων, θα θελήσετε με ένα καλό σχέδιο να γίνει η δουλειά χωρίς προβλήματα.

Τα περισσότερα πλυντήρια πιάτων είναι ασφαλή στην κουζίνα σας με διάφορους τρόπους. Ένα από αυτά είναι τα τροφοδοτικά, τα δίκτυα ύδρευσης και τους αγωγούς αποστράγγισης που τα κρατάει να λειτουργούν και τις βίδες που τα συνδέουν στην κορυφή του πάγκου. Θα πρέπει να τα αφαιρέσετε όλα αυτά με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα όταν μεταφέρετε ένα πλυντήριο πιάτων και θα πρέπει επίσης να το τυλίξετε και να το μεταφέρετε σωστά.

Τι μέτρα πρέπει να πάρετε; Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε τον καλύτερο τρόπο για να μεταφέρετε ένα πλυντήριο πιάτων και να θυμάστε ότι, αν φαίνεται σαν κάτι που δεν είστε σίγουροι ότι θέλετε να επιχειρήσετε, μπορείτε πάντα να καλέσετε έναν επαγγελματία για να κάνει τη δουλειά για εσάς.

Απενεργοποιήστε τη δύναμη και το νερό

Τα πλυντήρια πιάτων και ρούχων λειτουργούν σε δύο βασικά πράγματα: ένα τροφοδοτικό και μια παροχή νερού. Το τροφοδοτικό είναι αυτό που το θέτει σε κίνηση, ενώ η παροχή νερού είναι ότι το προμηθεύει με νερό. Και είναι σημαντικό να μην είναι ενεργή καμία από αυτές τις γραμμές τροφοδοσίας όταν πρόκειται να αποσυνδέσετε τη μονάδα.

Για να απενεργοποιήσετε την τροφοδοσία, κατευθυνθείτε προς τον διακόπτη και βγάλτε το διακόπτη για την κουζίνα. Στη συνέχεια, κατευθυνθείτε προς την κύρια βαλβίδα νερού για το σπίτι σας και αφαιρέστε την επίσης. Θα θελήσετε επίσης να κλείσετε τη βρύση που παρέχει άμεσα νερό στο πλυντήριο πιάτων, το οποίο θα βρείτε κάτω από τον νεροχύτη της κουζίνας σας.

Αποσυνδέστε τη μονάδα

Τώρα που η τροφοδοσία και το νερό είναι κλειστά μπορείτε να προχωρήσετε αποσυνδέοντας τη μονάδα.

Ξεκινήστε αποσυνδέοντας το σωλήνα αποχέτευσης, που ονομάζεται επίσης σωλήνας αποστράγγισης, όπου το νερό διηθείται από το πλυντήριο πιάτων μετά τη χρήση. Όπως και η απευθείας γραμμή παροχής νερού, συνήθως μπορείτε να βρείτε αυτούς τους σωλήνες που βρίσκονται κάτω από τον νεροχύτη της κουζίνας σας. Χρησιμοποιήστε ένα κλειδί για να χαλαρώσετε τα εξαρτήματα που διατηρούν τη σύνδεση, τοποθετώντας έναν κάδο κάτω από το σωλήνα πριν το αφαιρέσετε σε περίπτωση διαρροής τυχόν υπολειπόμενου νερού.

Το επόμενο βήμα-κλειδί όταν πρέπει την μεταφορά πλυντηρίου πιάτων, ρούχων είναι να αφαιρέσετε το καλώδιο τροφοδοσίας. Εάν το πλυντήριο πιάτων είναι απλά συνδεδεμένο στον τοίχο, αυτό είναι εύκολο, απλά αποσυνδέστε το. Εάν τα καλώδια τρέχουν πίσω από τον τοίχο πρόκειται να πάρει λίγο περισσότερη προσπάθεια. Εντοπίστε το μεταλλικό κουτί διακλάδωσης που κρύβει τα καλώδια και αφαιρέστε το από τον τοίχο. Στη συνέχεια, χαλαρώστε τα παξιμάδια που συγκρατούν τα καλώδια στη θέση τους.

Σημείωση: Θα θέλατε να διατηρήσετε όλα αυτά τα καρύδια σε ασφαλή τοποθεσία για αργότερα όταν ρυθμίζετε το πλυντήριο πιάτων στο νέο σας σπίτι. Καθώς αποσυνδέετε τη μονάδα, βάλτε όλα τα καρύδια σε ένα μικρό, επισημασμένο baggie, ώστε να ξέρετε πού να βρείτε τα πάντα.

Αποσυνδέστε το πλυντήριο πιάτων από τον μετρητή

Τα περισσότερα πλυντήρια πιάτων είναι στερεωμένα στις αντίθετες κορυφές για να μην μετατοπίζονται κατά τη χρήση, πράγμα που σημαίνει ότι για να μετακινήσετε ένα πλυντήριο πιάτων θα πρέπει να αφαιρέσετε τις βίδες που το κρατούν στη θέση του.

Αυτές οι βίδες βρίσκονται μέσα στη μονάδα, ανοίξτε έτσι την πόρτα και κοιτάξτε προς τα πάνω, όπου το πλυντήριο πιάτων εφάπτεται στον πάγκο. Χρησιμοποιήστε ένα κατσαβίδι για να αφαιρέσετε τις βίδες και να τις προσθέσετε στην τσάντα με τα παξιμάδια. Εάν το πλυντήριο πιάτων σας διαθέτει ρυθμιζόμενα πόδια που το διατηρούν σε αντίθετο ύψος, θα μπορείτε να τα χαμηλώσετε τώρα για να κάνετε τη μονάδα ευκολότερη στον ελιγμό.

Τραβήξτε έξω το πλυντήριο πιάτων από τον τείχο

Ήρθε η ώρα να ελευθερώσετε το πλυντήριο πιάτων από το σημείο του. Θα χρειαστεί να πάτε αργά όμως, αφού η τροφοδοσία, η παροχή νερού και ο σωλήνας αποστράγγισης θα συνεχίσουν να οδηγούν σε αυτό. Ξεκινήστε μετακινώντας μερικώς το πλυντήριο πιάτων και, στη συνέχεια, σπρώξτε προσεκτικά τα καλώδια έξω από τις καθορισμένες οπές τους. Το να έχετε έναν φίλο για να σας βοηθήσει εδώ θα είναι μεγάλο πλεονέκτημα, καθώς τα πλυντήρια πιάτων είναι βαριά. Είναι επίσης χρήσιμο να έχετε κάποιον να παρακολουθεί την πίσω πλευρά της μονάδας όταν αφαιρείτε τις γραμμές τροφοδοσίας, ώστε να μπορεί να σας βοηθήσει να πλοηγηθείτε.

Τυλίξτε το πλυντήριο πιάτων και ρούχων προς τα πάνω για μεταφορά

Τώρα το πλυντήριο πιάτων σας είναι ελεύθερο για μεταφορά! Το επόμενο βήμα είναι να το τυλίξετε ώστε να μην καταστραφεί κατά τη διάρκεια της μετακόμισης. Ασφαλίστε την πόρτα με ταινία συσκευασίας και χρησιμοποιήστε ηλεκτρική ταινία για να ασφαλίσετε τυχόν χαλαρά και κρεμαστά καλώδια. Στη συνέχεια, τοποθετήστε ένα στρώμα πλαστικού περιτυλίγματος με αέρα ή κινούμενες κουβέρτες γύρω από τη μονάδα. Χρησιμοποιήστε ταινία ή σχοινί για να βεβαιωθείτε ότι αυτή η προστατευτική επένδυση παραμένει στη θέση της καθ ‘όλη τη διάρκεια της κίνησής σας.

Φέρτε το πλυντήριο πιάτων και ρούχων στο φορτηγό

Χρησιμοποιήστε μια συσκευή για να περιηγηθείτε στο πλυντήριο πιάτων στο φορτηγό σας. Αν πρέπει να ανεβείτε ή να κατεβείτε σκάλες, δημιουργήστε μια αυτοσχέδια ράμπα με σανίδες από κόντρα πλακέ ή 2 x 4s, ή μεταφέρετε αργά και προσεκτικά το πλυντήριο πιάτων. Και πάλι, το να έχεις ένα άλλο σετ χεριών είναι πολύ σημαντικό, ειδικά για αυτό το μέρος.

Φυσικά όλη αυτή την διαδικασία την αναλαμβάνουμε εξ ολοκλήρου βήμα βήμα ώστε να μεταφέρουμε το πλυντήριο πιάτων σας με ασφάλεια στον νέο χώρο.