7 πράγματα που πρέπει να θυμάστε όταν κοιτάζετε ένα σπίτι

7-πραγματα-που-πρεπει-να-κοιταζετε-ενα-σπιτι

Είστε σε αναζήτηση νέου σπιτιού; Η τιμή εισαγωγής και τα εσωτερικά χαρακτηριστικά δεν είναι τα μόνα που πρέπει να θυμάστε κατά την εξέταση ενός σπιτιού. Σήμερα, οι αγοραστές πρέπει επίσης να θυμούνται να προσέχουν τις κρυμμένες κάμερες, τα υψηλά κόστη συντήρησης και τους κακούς γείτονες κατά την περιήγηση σε ένα ακίνητο. Για περισσότερες συμβουλές σχετικά με το τι πρέπει να προσέξετε όταν παρακολουθείτε ένα ανοιχτό σπίτι ή μια ιδιωτική παρουσίαση, διαβάστε τις επτά συμβουλές μας παρακάτω.

Οι πωλητές ίσως παρακολουθούν και ακούν

Στον σημερινό τεχνολογικό κόσμο, οι αγοραστές πρέπει να γνωρίζουν ότι οι πωλητές θα μπορούσαν να παρακολουθούν και να ακούνε κατά τη διάρκεια μιας επίδειξης. Από τις κάμερες ασφαλείας, πολλά από τα σημερινά σπίτια είναι εξοπλισμένα με έξυπνες κάμερες και μικρόφωνα, καθιστώντας εύκολο για τους ιδιοκτήτες σπιτιού να κατασκοπεύουν τους πιθανούς αγοραστές καθώς περιηγούνται σε ένα σπίτι. Ως αποτέλεσμα, οι αγοραστές πρέπει να είναι προσεκτικοί με τα λόγια και τις ενέργειές τους ενώ κυνηγούν το σπίτι. Στην πραγματικότητα, συνιστούμε οι αγοραστές να δρουν πάντα σαν να παρακολουθούνται (και να ακούνε) κατά την εξέταση ενός σπιτιού – αυτό σημαίνει να είσαι προσεκτικός ώστε να μην υπερεκτιμάς ή να προσβάλλεις ένα σπίτι. Θυμηθείτε: μπορείτε πάντα να συζητάτε τις πραγματικές σκέψεις και τα συναισθήματά σας για το σπίτι αφού έχετε εγκαταλείψει τις εγκαταστάσεις.

Οι συγκρίσιμες πωλήσεις στην περιοχή

Ερευνήστε κοντινές συγκρίσιμες πωλήσεις πριν από την περιήγηση σε ένα σπίτι. Αυτές οι συγκρίσιμες πωλήσεις, αναφέρονται σε προσφάτως πωλημένες ιδιότητες που έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά. Φροντίστε να δώσετε προσοχή στα τετραγωνικά πλάνα ενός σπιτιού, χαρακτηριστικά και τοποθεσία. Αυτό θα σας δώσει μια καλή ιδέα για το αν ένα σπίτι έχει τιμολογηθεί αρκετά ή όχι. Αν το σπίτι φαίνεται υπερτιμημένο σε σύγκριση με τα comps, τότε ρωτήστε τον εαυτό σας “γιατί;”. Έχει ενημερωθεί πρόσφατα; Είναι τα τελειώματα καλύτερο από άλλες γειτονικές ιδιότητες; Από την άλλη πλευρά, αν το σπίτι είναι πολύ χαμηλότερο από τα κοντινά σπίτια, αυτό μπορεί να σηματοδοτήσει μια κατάσταση υπερ αξίας.

Το μέγεθος των προκλήσεων στο σπίτι και τις προοπτικές ανάπτυξης

Σκέφτεστε να μεγαλώσετε την οικογένειά σας; Αν σχεδιάζετε να επεκταθείτε, φροντίστε να το έχετε υπόψη σας κατά την εξέταση κατοικιών. Ένα κοινό λάθος που κάνουν πολλοί αγοραστές είναι η αγορά ενός μικρού σπιτιού, μόνο για να καταλήξουν σε ένα χώρο που δεν ταιριάζει με την αυξανόμενη οικογένειά τους αργότερα. Εμπιστευτείτε μας: το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε είναι να μετακινηθείτε και στη συνέχεια να μετακομίσετε και πάλι στο εγγύς μέλλον. Έτσι, ακόμη και αν ένα διαμέρισμα δύο υπνοδωματίων ταιριάζει στις ανάγκες σας τώρα, να έχετε κατά νου ότι μπορεί να μην τους ταιριάζει σε αρκετά χρόνια. Βεβαιωθείτε ότι το σπίτι έχει επαρκή αριθμό υπνοδωματίων και επαρκές τετραγωνικό μήκος για να καλύψετε τα μελλοντικά σας σχέδια.

Η σχέση του Realtor με τους πωλητές

Ο Realtor σας (ή ο πράκτορας του αγοραστή), επίσης, τυχαίνει να είναι ο πράκτορας στο σπίτι για την πώληση; Αν ναι, σκεφτείτε να προσλάβετε έναν άλλο πράκτορα για να σας καθοδηγήσει στη διαδικασία. Ενώ ένας διπλός πράκτορας μπορεί να επιτρέψει μεγαλύτερη ευελιξία στην τιμή ενός σπιτιού, θα μπορούσε τελικά να βλάψει τον αγοραστή μακροπρόθεσμα. Όταν ο πράκτορας αντιπροσωπεύει τόσο τον πωλητή όσο και τον αγοραστή, ο πράκτορας γίνεται τεχνικά ένας μεσίτης συναλλαγών που αντιπροσωπεύει μόνο τη συναλλαγή. Ωστόσο, δεδομένου ότι είναι προς το καλύτερο συμφέρον του Realtor (και του πωλητή) να πάρει τα περισσότερα χρήματα για την εισαγωγή, είναι απίθανο να έχουν πραγματικά το συμφέρον του αγοραστή στο επίκεντρο. Για το λόγο αυτό, συνιστούμε την εξεύρεση ενός κτηματομεσίτη που δεν έχει αντικρουόμενα συμφέροντα.

Η τοποθεσία του σπιτιού

Ξέρεις τι λένε όταν πρόκειται για ακίνητα: “τοποθεσία, τοποθεσία, τοποθεσία!”. Ενώ οι αγοραστές μπορούν να αντικαταστήσουν τα τελειώματα, να μετακινήσουν τους τοίχους και να επιδιορθώσουν τις επιφάνειες, δεν μπορούν να αλλάξουν τη θέση του σπιτιού. Οι αγοραστές πρέπει να γνωρίζουν ότι η τοποθεσία είναι το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό ενός σπιτιού. Επηρεάζει την αξία μεταπώλησης (και την αξία εν γένει) περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο χαρακτηριστικό ενός σπιτιού. Θυμηθείτε: δεν θέλετε να είστε το καλύτερο σπίτι στο χειρότερο μπλοκ.

Το κρυφό κόστος της ιδιοκτησίας ενός σπιτιού

Οι πληρωμές υποθηκών δεν είναι το μόνο πράγμα που κοστίζει χρήματα. Όταν ψάχνετε ένα σπίτι, οι αγοραστές πρέπει να γνωρίζουν άλλα σημαντικά έξοδα που συμβαίνουν με την ιδιοκτησία. Για παράδειγμα, εάν το σπίτι είναι μεγαλύτερο από το προηγούμενο σπίτι, οι αγοραστές θα πρέπει πιθανότατα να ξοδεύουν περισσότερα χρήματα για νέα επίπλωση και υψηλούς λογαριασμούς κοινής ωφέλειας. Άλλα πρόσθετα έξοδα περιλαμβάνουν την ασφάλεια του ιδιοκτήτη σπιτιού, τους φόρους ακίνητης περιουσίας, τα έξοδα κλεισίματος και τα πιθανά έξοδα ανακαίνισης. Οι αγοραστές θα πρέπει επίσης να υπολογίζουν το κόστος των γενικών αναγκών συντήρησης. Για παράδειγμα, εάν το σπίτι διαθέτει πισίνα ή επεξεργασμένο εξωραϊσμό, οι αγοραστές θα πρέπει να είναι σε θέση να πληρώσουν για τη συντήρηση αυτών των χαρακτηριστικών.